Rebound effect VEYA verimlilik üzerine

Çok şükür…
Almanya’da borsa kayıplarını telafi etmek üzere, yatırımcılar aklını başına toplamış görünüyor…
Darısı Türkiye Cumhuriyeti devleti başına.

Bilişimciyim…
İletişimci, bir elektronikçi…
Bir yerde elektrikçi…
Elektriğin temel kurallarını anlayacaksın ki gerisini anlayabilesin!

Wirkungsgrad…
Türkçe; verimlilik…
Elektrikte çok önemli, aslında hayat için geçerli…
Ben…
Verimliliğimi yitirdim örneğin, %25…
En fazla, o da iyi olursam!

Rebound – EfFect…
Aslında ekolojiden gelen bir terim ama ekonomide de kullanılır bazen…
Kelime anlamı: Geri tepme!

Asya kaynıyor, Hong Kong…
Amerika verimli, bugün rakamlar açıklandı, pozitif etki…
Lastik top gibi…
Alman borsasında da yaşanan bu durum!

Yukarıda gördüğünüz şema…
DIKKAT, anlayana…
Ampulün verimliliğidir…
Yüzde 5, TEKRAR %5…
Gerisi…
%95…
Almanların dediği gibi…
Sıcak hava, hava hava…
Hava civa, Kazdağılarında altın arama!

Yumruk ne ki??? Biliyorum, inanmadın… Bir telefon ile buraya getirdim, bir telefon. Dene bakayım getirebilecek misin? Hele Türkiye’den!!!

Bir telefonuma bakar…
Bilemedin…
Sende bilemedin beni!

Hatırla…
Laf başka söz başka…
Hani pezevenk dedi ya dünyayı ayağa kaldırırım diye…
Gördük…
Kaldırdı, anca…
O da belki Emine’ye kalkarsa, hiçbir zaman yapamayacağım…
Muktedir olmadığım bir şeyin iddiasında olmadım…
Yaptım, yapıyorum…
Yapacağım dedim mi …!

Hasta, çok ağır hasta…
Hasta ile uğraşmak durumunda kalırsa…
Sinirler zaten zayıf veya kopma derecesindeyse…
Ne olur, neler olur bilemezsin!

Yok öyle tek…
Toptan, toptan lazım…
Mikrop temizlemek!

Ahan da Tayyipistan…
Benzeri…
Toptan temizlik gerekli!

Taşlar, bir bir yıkılıyor başıma. Anlattım, verdim örnek

Kendi…
Kendi ailemde var böylesi…
Hani baba kurtardı (…)
Allah…
Cümlemizi orospulardan korusun, yüzüne gülüp arkandan kuyunu kazanlardan…
Var çaresi…
Önderde güç yok, kuvvet yok…
Ayakta zor duruyor.

Ve…
İhtiyarlık mı yorgunluk mu bilmiyorum…
Yoksa…
Güç, kuvvetle mi ilgili…
Eskisi kadar acımasız, gaddar olamıyorum…
Çok sık eleyip ince dokuyor, çok fazla düşünüyorum…
Karşı tarafa, insana belki böylelikle fazla yüz veriyor oluyorum…
İşin özü aslında…
Hepsinin ağzına sıçacak oturacaksın aşağıya!

Çok, çok, çokkk dikkatli oku, ekleyeceğim bir iki şey var ama MORAL YOK yazmaya

Arjantin ekonomisi zehir etti tatili!
14 Ağustos 2019

Ülkemizde kurban bedelinin kredi kartı ile ödenmesi tartışmaları sürerken dünyada işler oldukça karıştı. Bayram tatiline 5.48 dolar kuru ile giren TL, dünya piyasalarının karışmasıyla 5.60’ın üzerine taşıdı doları…
Hem de bu ufaktan müdahale edilmiş hali… Kamu bankalarının nöbetçi bankacıları satışı kesmedi. Müdahale edilmeyip serbest piyasaya bırakılsa gideceği yer zaten belli!
★★★
Gelişen ülkelerin en kötü ekonomisi açık ara Arjantin’de… İkinci sırada Türkiye… Arjantin’in ekonomisi olsun, insanları olsun bize çok benziyor. Bir onlar krizde, bir biz krizde…
Bir onlar mucize yaratıyor, bir biz… Hapisler, kumpaslar, dış mihraklar derken ülkelerimizin ruh ikizi olduğu anlaşıldı. Beni ürküten de benzerliğin bu kadarı!
★★★
Dünya ekonomilerini nasıl sallandı? Arjantin’de seçim oldu, IMF ile anlaşmayı yapan 50 milyar dolar borç alan, piyasa dostu açıklamalarıyla durumu idare etmeye çalışan Devlet Başkanı Macri ön seçimde hezimeti hissetti.
Seçimin hemen ertesi Arjantin para birimi yüzde 30 değer kaybetti. Borsası yüzde 10 sildi. Borç sigortası primleri dediğimiz CDS’lere göre, Arjantin’in borçlarını ödeyemeyip moratoryum ilan etmesi ihtimali yüzde 75’e yükseldi.
★★★
Arjantin bu duruma bir günde gelmedi. Onlar da bir zamanlar “şahlanan” ekonomiye sahipti! IMF tarihinde ilk defa bir ülkeyi sahtekârlıkla suçladı… O da Arjantin… Ne yapmışlardı?
IMF analistleri Arjantin’in enflasyon oranının yüzde 25 seviyelerinde olduğunu söylerken, Arjantin Hükümeti’nin açıkladığı verilere göre bu rakam yüzde 11 civarındaydı…
★★★
Sadece enflasyon da değil… IMF, Arjantin’in büyüme rakamlarında da yalan söylediğini iddia etti. Şu bizim revize ettiğimiz büyüme rakamları ile bire bir benzeşiyordu Arjantin’in ilan ettiği rakamlar.
Sizin niyetiniz kötü! Türkiye ile ne alakası var? Ufaktan başlayan kırılganlıklar ani bir krizi tetikledi. Çoğu yabancılara satılmış olan bankalardan, bir gecede 30 milyar doların dışarıya transfer edilmesi paniğe sebep oldu. Ülke borçlarını ödeyemez hale düştü.
★★★
Krizi tetikleyen şartlar değil yönetim hatalarıydı. Arjantin’de iktidar; “Dış mihrakların bu oyununa gelmeyeceğiz” diye başladılar. Borçları ertelemeyi başaramadı.
Sonrasında ambargo konulup dünya ile ekonomik ilişkileri kesilince paşa paşa IMF ile anlaşmaya oturdu. Ekonomi çok kötü olunca, IMF’nin parası da fayda etmedi.
★★★
Sorunlar keşke sadece Arjantin ile sınırlı kalsa… Asya’nın köşesinde finans merkezi Hong Kong’da da bir alavere dalavere…
Şiddet dozu yükselen protesto gösterileri ve Çin ordusunun şehir sınırlarında konuşlandığı haberleri… Hepsi ve daha fazlası bayram dönüşü bekliyor bizi!

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/murat-muratoglu/arjantin-ekonomisi-zehir-etti-tatili-5280966/

Katakulli, hep katakulli

Havalimanı metrolarında neler oluyor
14 Ağustos 2019

Dünyanın bizi kıskandığı İstanbul Havalimanı’na kent merkezinden ulaşım sağlayacak iki metro hattının inşaatı sürüyor biliyorsunuz: Toplam uzunluğu 70 km’ye yaklaşacak Gayrettepe-Yeni Havalimanı ile Yeni Havalimanı-Halkalı.
Her iki hattın inşaatı da başlangıçta duyurulan bitirme takvimlerinin çok gerisinde.
Ulaştırma Bakanlığı’nın üç yıl önce yaklaşık 1 milyar Euro bedelle Kolin/Şenbay ortaklığına ihale ettiği Gayrettepe-Yeni Havalimanı inşaatında önemli bir gelişmeyi haber vereceğim.
Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesine göre yapılan davetli ihalede metroyu üstlenen iki ortaktan biri olan Bayburt Grubu şirketi Şenbay Madencilik projeden çekilmiş.
Şenbay Madencilik’in hissesini -öğrenince şaşırmayacağınız- üç şirket devralmış: Biri, ihaleye birlikte girdiği ortağı Kolin, diğer ikisi ise Cengiz ile Kalyon.
Kamu İhale Kurumu’nun kayıtlarına göre Gayrettepe-Yeni Havalimanı metrosunda inşaat durumu şöyle:
YARISI BİLE BİTMEMİŞ
– Devir tarihine kadar gerçekleşme oranı: Yüzde 40.63
– Devir tarihinden sonra gerçekleştirilecek oran Yüzde 59.37
Şöyle “okumak” da mümkün: 2016 yılı sonunda davet yöntemiyle ihale edilip 2017 yılında inşaatına başlanan, önce 2018 sonunda biteceği açıklanan, daha sonra 2019 sonuna, en sonunda da 2020 başına ertelenen Gayrettepe-Yeni Havalimanı metrosunda bugüne kadar inşaatın yarısına gelinmiş değil.
Ulaştırma Bakanı’na inanacak olursanız, havalimanı metrosunun henüz yapılmamış kalan yüzde 60’ının dört buçuk ay içinde bitmesi gerekiyor.
2016 /504725 ihale kayıt numaralı Gayrettepe-Yeni Havalimanı Euro üzerinden ihale edilip 2016 sonunda sözleşmesi imzalanırken 1 Euro 3.5 TL olduğu için, ihale büyüklüğünü dönemin bakanı 3.5 milyar TL olarak açıklamıştı. Euro bugün 6.3 TL.
– Havalimanı metrosunun diğer hattı olan Yeni Havalimanı-Halkalı’nın sözleşmesi ise Mart 2018’de yine bir Bayburt Grubu şirketi olan Özgün Yapı-Kolin inşaat ile imzalanmıştı. Sözleşme büyüklüğü 4 milyar 294 milyon 713 bin TL’ydi. (O günün kurlarına göre bir Euro 4.8 TL.)
YİNE AYNI ÜÇLÜYE DEVİR
Tam bu noktada, birkaç ay önce bu köşede kamuoyuna açıkladığımız çarpıcı bir gelişmeyi hatırlatacağım.
Ulaştırma Bakanlığı’nın Özgün Yapı-Kolin İnşaat ile sözleşme imzalamasından kısa süre sonra, bir adi ortaklık kurulmuştu. Cengiz, Kalyon ve Kolin’in kurduğu bu ortaklığın amacı ticaret sicilinde Yeni Havalimanı-Halkalı metrosunun yüzde 80’ini gerçekleştirme olarak açıklanmıştı.
Bir başka deyişle, ihaleye Bayburt Grubu şirketi ile giren Kolin, kısa süre sonra işin yüzde 80’ini eski (havalimanındaki) iki ortağıyla yapmak üzere şirket kurmuştu.
Ne kadar ilginçtir ki, bu kez de 70 km’lik metronun ilk hattı olan Gayrettepe-Yeni Havalimanı’ndaki Bayburt grubu şirketi Şenbay, hissesini aynı üçlüye devrediyor.
Her ikisi de Bayburt Grubu şirketleri olan Şenbay Madencilik ile Özgün Yapı, iki iddialı metro projesinin başında var olup sonra farklı yöntemlerle devreden çıkıyor.
Gayrettepe-Yeni Havalimanı metro bedeli bugünün rakamlarıyla 6.3 milyar TL. Yeni Havalimanı-Halkalı metrosu sözleşme tutarı ise bugünün rakamlarıyla (Mart 2018’deki Euro kurunu dikkate alarak) 5.6 milyar TL. Yani bugünün rakamlarıyla en az 12 milyar TL büyüklüğünde iki metro, iki ihaleden söz ediyoruz.
Hepimizin hayran olması beklenen en büyük milli projeye ulaşmak için ihtiyacımız olan metro projelerinde neler oluyor sahi?
Metrosuz havalimanı açıp her eleştiriye “karalama” diyenler, toplam büyüklüğü 12 milyar TL olan iki temel metro projesindeki bu devir ve sermaye kaymalarını açıklasınlar bir zahmet.
Cesaretleri varsa.

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/cigdem-toker/havalimani-metrolarinda-neler-oluyor-5280949/

Eyvah, eyvah Alman borsasında “panik”

Dinin Kökenleri – Sigmund Freud
https://tr.pdfdrive.com/download.pdf?id=117504332&h=7b458a6fef65424db688723f22042444&u=cache
Totem ve Tabu – Sigmund Freud
https://tr.pdfdrive.com/download.pdf?id=117504346&h=ef17d8545f1a3dee2779b72fad338bb7&u=cache
Musa Ve Tek Tanrılı Din – Sigmund Freud
https://tr.pdfdrive.com/download.pdf?id=118316479&h=1bed5e8168a429e08b90f435d00762f8&u=cache
H e n r y K i s s i n g e r – DİPLOMASİ
http://www.muharrembalci.com/kitaplika/52.pdf
Kâzım Karabekir – GÜNLÜKLER
http://www.okumedya.com/Gunlukler%20(2%20Cilt)%20-%20Kazim%20Karabekir.pdf