Sorma, dünden beri annem hayatimi kaydırıyor

Hastaneye yatmadım diye yapmadığını bırakmadı…
Ta Türkiyelere kadar telefon, sanki çocuğum…
😊
Dur bakalım bugün ne çıkacak, bir şeyler var, doktor şüpheleniyor ama söylemiyor…
Dün hastaneden kendisi bugün için randevu aldı, bana da tembihledi…
Bana bakacak olan doktorun ismini vererek “Er soll mich SOFORT anrufen”
Vakti olduğunda, sonra falan değil hemen…
İyi ya tembihlediğini aktaracağım ona. Hastaneye yatmadığıma pişman oldum zaten. Bir bilsen neler yapıyor bana!?

Ya anlatamıyorum derdimi, anlatamıyorum. Kasandra meselesi…
😊
Görmek, duymak istemiyorum doktor, hastane kelimelerini.

Bak dolar 5,30 Euro 6,11

Euro 5,99 dolar 5,18 dış mihrak işi değil YERLI ve MILLI orospu çocuklarının marifeti!

Euro 6 Tayyip Lirasını gördü!!!

Bakalım okuduğunuzu ne denli dikkatli okuyorsunuz?
Ama önce bir soru Allah aşkı için bu soruyu sormak, bu gerçeği anlatmak, duyurmak, HAYKIRMAK muhalefetin görevi değil mi???

Kendi kendime soruyordum hep, nasıl ya nasıl diye…
Cevabı aslında “milli ve yerli” tank projesinde verilmişti de bende jeton düşmedi!

Ne diyor Zeynep Hanım…
Atak helikopteri hakkında???
Yerli ve milli helikopterimizin birçok parçası ABD patentli!

Ama…
Gene anlamayacaksın gene anlamayacaksın!

Kalan 2,5 gram ile aklın yolu birdir

Hatırlı okuyucularım bilir…
Sormuş, sorgulamıştım öncesi muhalefete yönelikti sözlerim:

G.t kıllı milliyetçiliğinin zamanı mi? Diye…
Keza…
Evanjelist meselesini…
Bak kardeşim genelleme yapma, en sağından en soluna orası Amerika…
Yaratılmaya çalışılan sanki evanjelistlerin hepsi böyle tüm dünyada!

Biraz bize alevi kardeşlerimize, diğer dini azınlıklara benzettiğim için isyan ediyorum koca koca kadına, adama. Sözde gazeteciye, topluma örnek olan kişiye!

Burada…
Hakimiyet peşinde olan varsa birincisi Katolikler ikincisi siyasi dinci, sözde Müslümanlar!
Kimseyi savunduğum, arka çıktığım falan yok…
Sadece tek taraflı, geri zekâlı yorumlara ve insanların yönlendirilmesine tahammülüm yok!

Okuyun Zeynep Hanımı ve dikkat edin Iran meselesine…
Ön planda Amerika, Israil perde arkasında…
Sonra oku İzmirlimi emi.


ABD krizinin sonuçları

ABD’nin NATO müttefiki Türkiye’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü yaptırım listesine koyması bir ilk. ABD, daha önce de Türkiye’ye ambargo uygulamış, daha önce de Türk vatandaşlarını yaptırım listesine almıştı. Ancak ilk kez, üstelik kabinede yer alan siyasetçilerin ABD’deki mal varlıklarına el konulma kararı alındı.
Her iki bakanın da ilk tepkileri, ABD’de mal-mülkleri olmadığını açıklamak oldu.
Oysa ABD’nin yaptırım kararının ayrıntısına bakıldığında, asıl amacın “mal-mülke el koymak” olmadığı ortada. ABD Hazine Bakanlığı’nın açıklamasında, yaptırımların Soylu ve Gül’ün şahsına yönelik olmakla birlikte, “insan hakları ihlalleri yapan kurumların başında olmaları” -İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı kastediliyor- için kendilerinin hedef seçildiği açıkca ifade ediliyor.
– Yani Amerikan yaptırımının ilk sonucu, yaptırımlar doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, onun prestijine ve imajına konulmuş durumda.
– Krizin ikinci sonucu, Amerikan iç politikasıyla ilgili. Trump yönetiminin yaptırım zamanlaması kritik önemde. Kasım ayında ABD’de hem Senato’nun, hem de Temsilciler Meclisi’nin üçte birinin yenileneceği ara seçimler var. Trump, başkan seçilmesini sağlayan Evanjeliklere güçlü bir mesaj vermek istiyor. Evanjelik bir rahibi, Trump yönetiminin tam da seçimler öncesinde (Brunson’un bir sonraki duruşması ekim ayında) kurtarması, bu açıdan bakınca olabilecek en iyi mesaj. Trump yönetiminin demokratlara mesajı ise, ”tek bir ABD vatandaşı için gerekirse müttefiklerle gemileri yakmak” olur ki, bu AKP hükümetinin kendi vatandaşı/üst düzey bürokratı için yapamadığı bir şey. (Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla hâlâ ABD’de hapiste. AKP’lilerden bu konuda değil eylem, ses bile çıkmaz oldu.)
– Üçüncü sonuç, Türkiye’nin imajıyla ilgili. Suriye krizi çerçevesinde Rus helikopteri düştüğünde Putin’in zorbalığı sonuç verdi: Nükleer santraller, S-400’ler, Rus şirketlere verilen büyük ihaleler, son olarak da Rusya’dan et ithalatı… Buna karşılık AKP yönetimindeki Türkiye, Moskova’dan ne aldı: Suriye’de PKK uzantısı YPG/PYD’nin bitirilmesi mi? Hayır, daha Moskova’daki PYD ofisi duruyor. Daha ucuz doğalgaz mı? Hayır, Rus gazeteleri dolar üzerinden aldığımız Rus doğalgazına sonbaharda yüzde 30 zam yapılacağını yazmaya başladı. Moskova’nın AKP’ye tek “tavizi” olsa olsa önce durduğu domates alımını, yeniden açması oldu.
Benzer bir zorbalık da, daha sessizce Almanya’dan geldi. Merkel hükümeti, başta Deniz Yücel olmak üzere, Türkiye’de tutuklu Alman vatandaşları için sessiz sedasız Türkiye’ye ekonomik ambargo uygulamaya başladı. Avrupa Yatırım Bankası ve Dünya Bankası proje kredileri durdu, Türkiye’yle iş yapacak Alman şirketlerine sigorta kısıtlamaları getirdi. Ve ne oldu? Deniz Yücel bir gece ansızın serbest kaldı, kendisine yurtdışı yasağı bile konulmadığı için, Türkiye’den “uçuverdi.”
Şimdi kendisini biraz güçlü hisseden hangi ülke Türk yargısıyla başı derde girse, zorbalığa başvuracaktır. Çünkü AKP hükümetinde bu zorbalığın sonuç verdiğini görmüş durumda herkes. Trump’ın yaptığı da işte tam olarak bu.
– Dördüncü sonuç, Türkiye’nin ekonomik kayıpları olacak gibi. Trump yönetimi, Zarrab davası dolayısıyla İran’a yönelik ambargoyu delmekte kullanılan Türk bankalarına kesilecek para cezasını, -AKP’yi seçimler sırasında fazla zora sokmamak için olsa gerek- bu zamana kadar tuttu. Şimdi milyar dolarlarla ifade edilen bu para cezası her an gelebilir.
Ancak bu kadar değil; ABD’nin elinde başka ekonomik kartlar da var.
Mesela, Türkiye’nin Pakistan’a ATAK helikopteri satışına ilişkin birkaç hafta önce çıkan haberleri hatırlıyor musunuz? İşte o helikopterleri satabilmek için ABD’nin iznine ihtiyacımız var. Çünkü helikopterin pek çok parçasının patenti ABD’ye ait.
Ya da Türkiye’nin ABD’ye pek çok malını gümrüksüz ihraç etmesini sağlayan “Tercihli ticaret sistemi” dışına çıkarılması ihtimali. ABD Ticaret Bakanlığı sözcüsü, Türkiye’nin ABD’ye 1.66 milyar dolar değerinde -otomotiv parçası, değerli taş, mücevher- malı tercihli ticaret sistemi kapsamında gümrüksüz ihraç ettiğini, şimdi bu durumun gözden geçirileceğini açıkladı.
– ABD yaptırılarının son ve belki de en önemli, Türkiye’de muhalefetin en çok dikkat etmesi gereken sonucu ise iç politikaya yönelik. ABD ile yaşanan gerginlik, gelmesi kaçınılmaz olan ekonomik krizi olsa olsa bir parça hızlandırır. Ama AKP hükümetine de “aslında ekonomi çok iyiydi, ne yaptıysa bu ABD yaptı” demek için bahane yaratır.
Muhalefetin de bunu görerek, iktidar partisinin ucuz milliyetçilik propagandasına kapılmadan, aslında ABD ile yaşanan krizin bizzat AKP’nin yanlışlarının eseri olduğunu gerekirse kapı kapı dolaşarak halka anlatması gerekir. Aksi halde, “mağduruz da mağduruz” için, yeni bir kapı daha açılması kaçınılmaz olur…
TAM DA ERDOĞAN’IN İRAN ÇIKIŞINDAN SONRA
ABD, iki Türk bakana yaptırım kararını tutuklu rahip Brunson’a resmen bağladı. Ancak yaptırım kararında bir de “görünmeyen” gerekçe olabilir mi?
Washington yönetimi tüm gücüyle İran’ın üzerine gitmeye hazırlanıyor. Bunun ilk adımları atıldı, İran’a yönelik yeni ambargolar kasım ayında başlayacak.
İşte tam bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir açıklama geldi. Erdoğan, ABD’nin İran’a yaptırımlarını eleştirdi, İran’dan doğalgaz alan Türkiye’nin bu yaptırımlara “aldırmayacağının” işaretini verdi. Hemen ardından da Brunson merkezli Türk-Amerikan gerginliği, Washington’un attığı yaptırım adımıyla kriz haline geldi.
Erdoğan o konuşmasında, İran’ın ABD ambargosundan etkilenmediğini de söyledi, “Ne oldu, battı mı İran?” dedi. Aslında İran ekonomisi batmasa da batmak üzere. İran’ın hemen her kentinde hayat pahalılığı yüzünden geniş çaplı gösteriler yapılıyor. Ekonomik kriz o kadar büyüdü ki, İran-Irak savaşı döneminde bile kapanmayan Tahran’daki kapalı çarşı kepenk kapattı.
Ve İran’da hiç akla gelmeyecek bir şey daha oldu: İran Meclisi, Cumhurbaşkanı Ruhani’yi ekonomik krizi nasıl aşacağı hakkında bilgi vermek için resmen çağırdı, cumhurbaşkanının meclise gelip özellikle İran para birimi Tümen’in değer kaybı konusunda “ifade vermesi” istendi.
Malum; bu arada Amerikan doları karşısında değer kaybeden tek para birimi tümen de değil.
Ama biz, “dış güçlerin oyunu”, “misliyle karşılık verilecek” deyip geçelim. Hep öyle yapmıyor muyuz zaten…

https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/zeynep-gurcanli/abd-krizinin-sonuclari-2559005/

Yastıkaltı

Allah aşkına satmayın diye yalvarıyorduk, “babalar gibi satıyoruz” diye övünüyorlardı. Asrın liderimiz “paranın dini olmadığı gibi, ekonominin de dini olmaz, parayı bir mezhebe, bir etnik kökene dayandırmaya kalkarsanız, akamete uğrar” diyordu.
*
Etmeyin eylemeyin, limanları elaleme satmayın diye çırpınıyorduk. “Yabancı sermayeyi öperim başımın üstüne koyarım” diyordu, “ister körfez sermayesi olsun, ister yahudi sermayesi olsun, ister batı sermayesi olsun, öperim başımın üstüne koyarım” diyordu.
*
Bari telefonları yabancıya satmayın diye dilimizde tüy bitiyordu. “Bunlar istemezük zihniyetine sahip olanlardır” diyordu, “paranın dini olmaz, bunlar eski komünist kafadır, sermaye ırkçısıdır” diyordu.
*
Hiç olmazsa medyayı elaleme vermeyin diye itiraz ediyorduk. “Bunlar olsa olsa matbaayı geciktiren zihniyetle aynı safta anılacaklardır” diyordu, “paranın dini milleti olmaz, ben bunlara sermaye ırkçısı diyorum, ilerde bugünlerin tarihi yazıldığında ayakbağı olarak hatırlanacaklar” diyordu.
*
Lütfen bir daha düşünün, bankalarımız yabancıya gitmesin diye rica etmeye çalışıyorduk. “Cahiller” diyordu, “neymiş, bankalar yabancılara gidiyormuş, bunlar bu işi bilmiyor, asla bilemeyecekler, bu kafayla olmaz, doğru davranan biziz, paranın dini, milleti, ırkı olmaz” diyordu.
*
Müslüman ülkelerin D-8 zirvesinde konuşurken bile, dünyaya kendilerini örnek gösteriyordu. “Yabancı sermaye gibi kavramları terkedelim, küresel sermaye anlayışını benimseyelim, ben paranın dini olduğuna inanmıyorum, paranın milleti olduğuna inanmıyorum, paraya dini yaklaşmayalım” diyordu.
*
Elde avuçta ne varsa gitti, hiç olmazsa madenleri yabancıya satmayın diye dizlerimizi dövüyorduk. “Artık o sizin devirler kapandı” diyordu, “ne yazık ki hâlâ paranın dini, milleti olduğunu zannedenler var, paranın dini, dili olmaz, ben sonuca bakarım, bunu böyle bilin” diyordu.
*
Topraklarımızı yabancıya satmayın gerisine razıyız diyorduk. “Bunlar bağnaz” diyordu, “yahu paranın dini, imanı, ırkı olmaz, bu bağnaz zihniyetle aydınlık yarınların Türkiyesi’ne yürünemez” diyordu.
*
Ormanları ona buna verdiniz, en azından dereler bize kalsın diye gözyaşı döküyorduk. “Bu kafalardan çok çektik” diyordu, “Batılı yatırımcıya yahudi diyorlar, arap yatırımcısına yeşil sermaye diyorlar, tukaka ediyorlar, paranın dini imanı, milleti olmaz” diyordu.
*
Ne fabrika bıraktınız, ne santral bıraktınız, yabancılara daha başka nelerimizi vereceksiniz diye soruyorduk. “Bunlar kafasız” diyordu, “paranın dini, imanı, milleti, vatanı olmaz, para paradır, para cıva gibidir, kendisine nereyi uygun görürse oraya akar, bunların kafası almıyor” diyordu.
*
Memleketi komple dışarıya bağladınız, her konuda ithalata bağımlı hale getirdiniz, cari açık korkunç boyutlara ulaştı, dış borç korkunç boyutlara ulaştı, bu döviz talebi başımıza iş açacak diye eleştiriyorduk. Kendinden gayet emindi, “geçmişte yapılan hataya düşmedik, sermayeyi renklerine, milliyetine, coğrafyasına göre bölme yanlışına biz son verdik, paranın dini, imanı, milleti olmaz, para paradır” diyordu.
*
Şimdi ne diyor?
*
“Milletime sesleniyorum, yastık altındaki dövizleri çıkartın, getirin Türk Lirası’na dönüştürün, yerli ve milli duruşunuzu gösterin” diyor.
*
E hani paranın yerlisi millisi olmazdı?
Dinsiz, milliyetsiz, vatansız değil miydi para?
*
“Dünyaya şapka çıkartıyoruz” noktasından “yastık altındakini çıkarıyoruz” noktasına geldik… Bakalım kıçımızdaki donu ne zaman çıkaracağız acaba?

https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/yilmaz-ozdil/yastikalti-2557930/

Her şeyde vardır bir hayır

Yeni geldim, bunca saattir doktorlardayım…
Hiçbiri kesin bir şey söyleyemiyor, nörolog son noktayı koydu…
Hastane…
Bir virüs olabileceği gibi menenjitte olabilirmiş…
Gerçekten berbatım ya, berbat.

Kâğıt imzaladım bugün yatmayacağım diye…
Almanya’da çok büyük bir şey, tüm sorumluluğu üstüme almış oldum…
Olmaz…
Bugün yatamam. Ama yarın…
Önemli olan çarşamba günü ayak altında olmam…
Diyorum ya her şeyde vardır bir hayır!

Geberemedim, geberemedim gitti. Hastane

Daha dur bakalım belli değil ama en ufak bir şey yapmadan doğru nörolojiye ve oradan büyük bir ihtimalle hastane. Menenjit…
Ölümcül olabilir…
Doğrudan beyin ve omurilik ile ilgili…
Gençliğimden beri var benim bu sorunum, beyin zarı iltihaplanması…
Menenjite dönüşmeden hep tedavi edebildiler ama doktor bu sefer…
Neyse, siktir et…
Her şey olacağına varır!

Nörolojiye gidiyorum, bakalım ne olacak?

Anadan dogma muhalif değil kardeşim, değilim

Ters çeyreğim o başka…
Hele hele tepem atarsa sakın önümde durma!

Yeniliklere açık bir insanım, yeni yeni fikirlere, düşüncelere…
İnsana…
Güvenmek isterim gönlümce.

Dijitalleşme, sanayi devrimi 4.0 vesaire…
Kimi “nimetler” mesela Bioprinter (organik ve/veya doku baskı makinesi) elbette…
3D, 3D…
AMAAA, isyanım insana…
KAHPEYE!

Bilimselliğe…
Ve yüreğe, en temiz, en saf haliyle kalbin düşünceler üzerindeki hakimiyetine…
Cloud, yani bulut…
Yokkk…
Bildiğin online bilgi bulutundan bahis etmiyorum. Kişisel bulut…
Bilişimde bir modeldir, aslında bulutu oluşturan noktalar!

Vektörel grafikten gelen bir terimdir*
İşte seni, beni hepimizi mahvedecek olan o ÖNEMSIZ gibi görünen noktalar…
Her biri kendi başına zararsız, önemsiz, emniyetsiz ama getir bir araya…
Hayatın kaydı…
Analize açıksın kabak gibi. Ver bu verileri bir psikoloğun eline çizsin seni.

İşte davam, işte mücadelem işte kavgam…
Görevin…
Kötüye kullanılması, anla beni, anla Önderi!

Her biri sadece bir nokta, belli bir koordinata…
Hani bir artı bir artı bir artı…
Aşağıdaki grafik gibi, getir bir araya çıksın her şey meydana!

*point cloud

Kaçamıyorum, kendim aradım

9:30’da…
Canım çekiliyor ya, canım…
Eve gittiğime değmez.

Gelelim sözcülere…
AKP ve Y-CHP…
Vallahi ne yalan söyleyeyim, AKP sözcüsü iddialarıyla yüzde yüz haklı…
Hani hep derim ya doğruya doğru, yiğidi öldür ama hakkını yeme…
Bu ilke çerçevesinde adam haklı!

Biri orospuysa, “orospu çocuğu”, pezevengin ta kendisi…
Diğeri kancığın teki…
Yok bir, iki fazla veya eksiği…
Açıkça görülüyor ki BELLI BIR TALEP VAR…
ULAN ihtiyar bunak, koltuk işgalcisi…
Evet, evet sanadır sözüm Kancıklaroğlu delegelerin ve halkın talebi…
Siktir git artık ananın bilmem nesine kadar yolun var!

Ha gelen, gelecek olan gidenden iyi mi?
Kardeşim…
Anlaşılan bu memlekette ne kadın kalmış ne adam!

Hava çok güzel, 13 derece

Doğru eve, ne zamanda beri tek çivi çakmadım…
İyi değilim, gayet iyi kalktım, hanim panjuru bozdu yatak odası…
Önemli, tamir ettim, yukarıya bakmak zorunda oldum ya, olan oldu…
TÜM VÜCUDUMDA KARINCA…
Kollarım, sanki kan çekiliyor, resmen his ediyorum…
Kan dolaşımı, tansiyon bilmiyorum…
Telefon eder randevu aldığında, oradan DOGRU DOKTORA…
Islak bez, havlu meselesi…
Aklınızda olsun gerçekten çok iyi geldi. Dün akşam yine kafam, sürekli ıslak tutuyorum…
Sonunda sardım türban gibi ıslak havluyu başıma rahat ettim…
Hiçbir şeyi takmıyorum ama kafa…
Gerçekten korkutuyor beni, elimde tek kalan…
2,5 gram!

Ben kaçtım…
Ne zamanda beri kaçamıyordum…
😊