Okur yazarlıkta, bakiniz ülkenize Tayyipistana… KADIN, erkek arasındaki fark korkunç. Böyle anaların yetiştirdiği çocuklar… Sonuçlar MEYDANDA

ULAN…
ALLAHSIZLAR…
Rabbimin ILK sözü NEDIR kutsal kitabımızda?

Demez mi…
EMIR ETMEZ MI…
>>> OKU <<<
Sığır dediğimde, öküz…
GÖT KILLI…
Utanmadan kızıyorsunuz birde!

Tekrar…
KADIN ve ZINCIR MESELESI…
Atatürk ve arkadaşları olmasaydı…
>>> Türk kadının durumu diğer “Müslüman” ülkelerden çok farklı OLMAZDI <<<
EVETTT…
ATATÜRK, Türk kadını sarıp sarmalayan ZINCIRLERI KIRDI!

*

Öylemesine:

„Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ulusal Eğitim İstatistikleri Veri Tabanı 2020 yılı verileri doğrultusunda, TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre, 2020 yılında Denizli’de 6 yaş ve üzeri nüfus içinde okuma yazma bilenlerin oranı yüzde 98,81 olarak gerçekleşti.

En yüksek iller
Bu değerle Denizli okur-yazar oranının en yüksek olduğu 3. il olurken, Türkiye genelinde okur-yazar oranının en yüksek olduğu il yüzde 99,07 ile Antalya oldu. Antalya’yı yüzde 98,88 ile Çanakkale ve yüzde 98,81 ile Denizli takip etti.

En düşük iller
Okur-yazar oranının en düşük olduğu il ise yüzde 93,02 ile Mardin olurken, Mardin’i yüzde 93,42 ile Şanlıurfa ve yüzde 93,68 ile Siirt izledi. Türkiye genelinde 6 yaş ve üzeri nüfus içinde okuma yazma bilenlerin oranı yüzde 97,42 olarak gerçekleşti.

Denizli’de kadınların ve erkeklerin okuma yazma oranları
Okuma yazma bilenler cinsiyete göre incelendiğinde 6 yaş ve üzeri nüfus içinde yer alan kadınların yüzde 97,95’inin, erkeklerin ise yüzde 99,68’inin okuma yazma bildiği görüldü. Türkiye genelinde ise bu oran kadınlar için yüzde 95,54 iken, erkekler için yüzde 99,29 olarak gerçekleşti.“

https://www.internethaber.com/turkiyede-okur-yazar-oraninin-en-yuksek-oldugu-iller-2186673h.htm

*

TÜRKİYE’DE TASARRUF ve FİNANSAL OKURYAZARLIK ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Yıl 2019, Cilt 18, Sayı 72, 1580 – 1605, 15.10.2019

Küreselleşmenin sonuçlarından biri, finansal olarak ülkeler arasındaki ilişkilerin genişlemesi ve işlem hacminin artmasıdır. Global finansal rekabete ayak uydurmak isteyen ülkeler, mali konularla ilgili yenilikleri takip etmeli ve bu yenilikleri ekonomilerine adapte etmelidirler. Dayanıklı finansal sistemlerin varlığı bu sistemleri yeterli düzeyde tanıma ve anlama sürecinin iyi işlemesine bağlıdır. Finansal konular yalnızca politika yapıcıları ya da ekonomistlerin değil hanehalklarının da duyarlı olması gereken bir alandır. Sürdürülebilir iktisadi büyüme yakalayan ülkelerin önemli özelliklerinden biri yurtiçi tasarruf oranlarının yüksek olmasıdır. Tasarrufun parayı tanıma ve yönetme becerileriyle ilişkili olduğu bilinmektedir. Tasarrufların arttırılmasının finansal okuryazarlıkla ilgili olduğu görülmektedir. Hanehalkı kaynaklı tasarrufların arttırılması Türkiye’de tasarruf bilinci ve tasarruf yöntemlerini gündeme getirmektedir. Bu noktadan hareketle, çalışmada Türkiye’de tasarruf ve finansal okuryazarlık düzeyini ölçmek amaçlanmıştır. Araştırmada Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerine online anket metoduyla sorular yöneltilmiştir. Böylelikle Türkiye’de tasarruf eğilimi, finansal okuryazarlık düzeyi, finansal okuryazarlık bilincinin tasarruf davranışı üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Sonuçlar katılımcıların %68,5’inin tasarruf yaptığını göstermektedir. Öte yandan katılımcıların %59,6’si finansal okuryazarlık kavramını bilmediğini ifade etmiştir. Türkiye’de finansal okuryazarlık kavramının bilinmediği ancak temel düzeyde finansal konularda bilgi sahibi olunduğu söylenebilir.

https://dergipark.org.tr/tr/pub/esosder/issue/47063/518727