ASELSAN “Güven veren Teknoloji” boşuna tırnak içine almamışlar, gir sitelerine AYNEN böyle yazıyor

YAZAMAM ayrıntılı olarak…
Sadece tarif edebilirim, ima…
Anlayışla karşılayın lütfen, senin, sizin okuduğunu herkes okuyabilir…
HERKES…
Namuslusu da namussuzu da!

Battı balık yan gider derler ya…
Onun bir benzeri…
Önderin…
Bir ayağı mezarda diğeri hapiste, bu…
24 yaşımdan beri böyleydi. Ne çıkmaz canmış arkadaş…
Yaş 54 oldu Önder hala…
“Ayakta”
Durum ya öyle veya böyle olduğu için SADECE…
Uyarabilir…
Tariflerde bulunabilirim. UMARIM…
Dün Afganistan ile ilgili yayınladığımı izlediniz.

Ve dolar 8,4956…
GÖT…
VERMEYE DEVAM!

Almanya 08:10

Dedim ya tırnak içinde…
Elbette var bir nedeni, olmasa dışarıdan gelen VERI…
Bilgi…
Eşeğin siki!

Af edin…
Kusura bakmayın, görüyorsunuz işte “Yerli ve Milli”
Gel de küfür etme!?

Kalbim, bugün fena…
FENA!

Dünün haberi Alman SPD, sosyal demokratlar…
Kimi devasa şirketlerin (FaceBOK ve benzerleri) algoritmalarını açık etmesini talep ediyor…
ZOR…
Zor be heriflerin ekmek parası…
Açık etseler “seni, beni” NASIL BECERECEKLER???

Sizi bilmem AMA benim dötüm oldu yalama…
Ulan YETER…
Yeter ya, oturamaz oldum döt üstü. Doymuyorlar…
Sapıklar.

RISK V…
“Çakıl”
TurkoVac gibi ya bu herifler deli mi?

„Bakan Varank: Türkiye’nin ilk yerli ve mili olarak tasarlanmış işlemcisini (Çakıl) elimizde tutuyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, IDEF 2021 sergilenen yerli ve milli işletim sistemi „Çakıl Milli İşlemci Projesi’ne ilişkin „Türkiye’nin ilk yerli ve mili olarak tasarlanmış işlemcisini elimizde tutuyoruz.“ dedi.

Abdulselam Durdak |
20.08.2021

İstanbul
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam eden 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nı (IDEF 2021) ziyaret etti. Milli Savunma Bakanlığı, Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE AŞ), ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK ve diğer bazı şirketlerin stantlarını tek tek dolaşan Varank, sergilenen ürünleri yakından inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Fuar ziyaretinde savaş gemisi, uçuş ve atış simülasyonlarını da deneyimleyen Bakan Varank, aynı saatlerde fuarı ziyaret eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile de selamlaştı.

Bakan Varank, ziyareti esnasında ASELSAN standında sergilenen yerli ve milli işletim sistemi „Çakıl Milli İşlemci Projesi“, Terahertz (THz) Gerçek Zamanlı Yolcu Görüntüleme Sistemi Projesi‘ ve AB-SGS Sınır Güvenlik Sistemi Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Çakıl Milli İşlemci Projesi’ni TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) ve ASELSAN’ın beraber gerçekleştirdiğini aktaran Varank, „Türkiye’nin ilk yerli ve mili olarak tasarlanmış işlemcisini elimizde tutuyoruz. Aslında burada uygulamada da bu işlemcinin kullanıldığını bir simülatörde test etmiş olduk. Tabii burada altını çizmemiz gereken husus mikro işlemciler günümüz teknoloji dünyasının olmazsa olmazları ve bildiğiniz gibi çip krizi dediğimiz dünyadaki çip krizinin aslında bir parçasını elimizde tutuyoruz.“ diye konuştu.

„Bu tip ürünlerde bağımlılığımızı çok daha azaltmış olacağız“
Özellikle savunma sanayinde kullanabilecek mikro işlemcilerle ilgili dünyada büyük kısıtlamalar olduğunu belirten Mustafa Varank, şunları söyledi:

„Ülkeler başka ülkelere özellikle savunma sanayinde kullanmak üzere bu işlemcileri vermiyorlar. İşte biz de ASELSAN’la beraber Savunma Sanayi Başkanlığının desteklediği bir projeyle TÜBİTAK Bilgem olarak ilk işlemcimizi tasarladık ve üretimini yaptırdık. Şu anda elimizde tutuyoruz. Normalde bu süreçler çok uzun süreler alıyor. Tasarladığınız işlemcinin ilk üretimde çalışması nadir rastlanan hususlardan bir tanesi ama biz burada iş birliği sayesinde TÜBİTAK Bilgem’in ASELSAN’la beraber geliştirdiği işlemciyi, ilk üretimde çıkan ürünleri kullanabiliyoruz, çalıştığını görebiliyoruz. Tabii bu bizim bir gurur projemiz. Bundan sonra savunma sanayi alanında bu tip ürünlerde bağımlılığımızı çok daha azaltmış olacağız. Ben burada tabii, genel müdürümüze, ASELSAN’a çok teşekkür etmek istiyorum. Burada TÜBİTAK’la gerçekleştirdikleri iş birliği işte böyle güzel neticeleri ortaya çıkardı.“

Terahertz (THz) Gerçek Zamanlı Yolcu Görüntüleme Sistemi Projesi
Bakan Varank, Terahertz (THz) Gerçek Zamanlı Yolcu Görüntüleme Sistemi Projesi’nin de TÜBİTAK’ın geliştirdiği bir sistem olduğunu anımsatarak, „Burada özellikle gümrük kapılarında, üzerinde yabancı cisim taşıyan insanların tespit edildiği bir sistem. Bu ürünü ilk olarak TÜBİTAK Bilgem geliştirdi. Daha sonra bunun seri üretimi için ASELSAN ile iş birliği yaptık.“ dedi.

Aslında halihazırda bu sistemin sınır kapılarında güvenli bir şekilde çalıştığını dile getiren Varank, „Özellikle yabancı cisim taşıyan insanları tespit ederek burada güvenlik güçlerimize yardımcı oluyor. İşte bu ürünü de artık ASELSAN seri üretimi gerçekleştirip bundan sonra hem Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak hem de bununla ilgili önemli bir ihracat potansiyeli var. Bu sistemin özelliği bu bir X-ray değil. Yani vücuda herhangi bir ışığı göndermiyor. Dolayısıyla hiçbir zararı olmadan bir vücutta ya da kapalı bir çantanın içerisindeki yabancı cisimleri, kaçakçılığı vs. çok rahat bir şekilde tespit edebiliyor. İşte aslında bizim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak TÜBİTAK gibi enstitülerimizde hedeflediğimiz işler bunlar. Biz ileri teknoloji gerektiren ürünleri geliştirip bunları seri üretimini Türkiye’deki firmalarımızda yapıp bunları ticarileştirmeye çalışıyoruz. Terahertz sistemi de onların en güzel örneklerinden bir tanesi.“ diye konuştu.

AB-SGS Sınır Güvenlik Sistemi Projesi
Sınır güvenliğinin de çok önem verdikleri bir alan olduğunu vurgulayan Varank, „Bildiğiniz gibi hem güney hem de doğu sınırımızda sınır güvenliğiyle ilgili çok ciddi, milyarlarca liralık yatırımlar yapıyoruz. Burada gördüğünüz aslında bizim sınırlarımızda uyguladığımız güvenlik sisteminin bir prototipi. Burada fiziki olarak duvarların yanında özellikle elektro optik sistemlerle biz, her türlü sınır geçişini kontrol altında tutuyoruz ve bir kaçak geçiş olduğunda, izinsiz geçiş olduğunda tabii ki güvenlik güçlerimiz bu geçiş yapanları yakalayabiliyor.“ dedi.

Bakan Varank, AB-SGS Sınır Güvenlik Sistemi Projesi’nde elektro optik sistemlerin büyük faydası olduğuna dikkati çekerek, „Burada hemen güvenlik duvarlarının ön tarafında yer altına optik kablolar döşeniyor ve bu optik kablolar sayesinde o kabloların üzerinden bir hayvan mı, bir insan mı, bir araç mı geçtiğiyle ilgili kilometrelerce öteden anında bildirim ve sinyaller alınıyor ve güvenlik güçlerimiz müdahale ediyor. Biz dediğim gibi şu anda güney sınırımızın tamamında aslında bu güvenlik duvarlarını inşa ettik. Doğu sınırımızda da yaklaşık 3 senedir bu projeyi uyguluyoruz. Ama bildiğiniz gibi doğu sınırımız çok dağlık bir alandan oluşuyor. Orada bunları tamamlamak, güney sınırımız kadar hızlı olmadı ama orada da inşallah hem güvenlik duvarlarıyla hem elektro optik sınır güvenlik sistemleriyle tüm doğu sınırımızı da tamamen kapatmış olacağız.“ ifadelerini kullandı.

Söz konusu projenin hem Türkiye’de çok faydalanılan bir proje hem de özellikle yurt dışından da sınır güvenliğiyle ilgili ülkelerin çok merakla takip ettiği bir proje olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

„Özellikle yer altına döşenen optik kablolarla geçişlerin kilometrelerce öteden hem tespit edilmesi hem de geçen canlı mı değil mi, bunun tespit edilmesi güvenlik güçlerimizin işini kolaylaştırıyor. Burada ASELSAN’ı tebrik ediyorum. Böyle bir entegre sistemi oluşturmuş olmaları bizim sınır güvenliğimiz açısından bize oldukça büyük katkılar ve kolaylıklar sağlıyor.“

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bakan-varank-turkiyenin-ilk-yerli-ve-mili-olarak-tasarlanmis-islemcisini-cakil-elimizde-tutuyoruz/2341454

ASELSAN neydi…
NEYI…
Temsil ediyor, neyi???

Allah aşkına şu sıfata bakin, bundan gelecek olan Allahtan gelsin. Bunun BILGISINDEN, öngörüsünden NE OLUR?

*

Veeeeeeeeeeee…




Fragen über Fragen
In hohen Nato-Militärkreisen in Brüssel und Mons wird derzeit vor allem diskutiert, warum die vom Westen ausgebildeten afghanischen Sicherheitskräfte gegen die Taliban „so schnell eingebrochen sind“, nachdem sie sich zuvor jahrelang relativ erfolgreich gegen die Terror-Miliz zur Wehr gesetzt hatten. War die Armee Afghanistans ohne die Unterstützung des Westens doch zu schwach? Wahrscheinlich ist, dass Nato bei der Ausbildung viel zu sehr auf Masse statt auf Klasse gesetzt hat.

Einen Plan B für den Fall eines militärischen Kollapses am Hindukusch hatte die Allianz nicht, weil dieses Szenario „nicht denkbar“ erschien – jetzt bleibt den Nato-Regierungen nur noch, verzweifelt nach Ansprechpartnern in Kabul zu suchen, um schnellstmöglich zu evakuieren. Wie kann man einen solchen Einsatz nach 20 Jahren derart kopflos beenden? Auch diese Frage wird jetzt in der Nato hinter vorgehaltener Hand gestellt.

Ebenso: Wie konnte man zulassen, dass die Mitgliedstaaten bis zuletzt unterschiedliche Vorstellungen darüber hatten, was die Nato am Hindukusch eigentlich konkret erreichen wollte? Und wieso war die geheimdienstliche Aufklärung so unvollständig? Ist das im Falle Chinas etwa auch so? Es steht ein schlimmer Verdacht im Raum: Die größte Allianz der Welt weiß möglicherweise viel zu wenig über ihre Gegner.“

https://www.msn.com/de-de/nachrichten/politik/patient-nato-und-ein-schlimmer-verdacht/ar-AANysIt?ocid=msedgntp

HATIRLA Önderin sözlerini, “düşmanını bileceksin”
INAN…
İstihbarat, neyse çenem düşmesin yine AMA bu konuyu ayriyeten alacağım ele…
Dün, Önder Afganlıyı unutma, SÖZ yeri VE zamanı gelsin.

Bir kahve devam edecek, KALBIM

>>> RISC – V <<<

Reduced Instruction Set Computer (RISC)
Complex Instruction Set Computer (CISC)
Seksenliler gibi ayrım önemliydi ARTIK kaynadı, “bir” oldular…
Bu tasarımlar…
Superscalar processor…
Birçok işlemcinin DIKKAT ayni komut zinciri içinde yani arka arkaya gelen “emirleri”
Paralel işleyebilmesi.


CRAY T3e parallel computers, Alpha işlemci dört çekirdekli

Benim DÜNYALARIMDA volta atma…
Badem…
Sıçarım ağzına…
Çok pis bozarım seni sonra.

Evet…
RISC-V mimarisinin bir örneği…
Allah’ım isme bak hizaya gel Çakıl işlemcisi…
SÖZDE…
Yerli ve acayip milli…
Bir ISA modeli…
Instruction Set Architecture, patentsiz
Patenti YOK…
Yani herkes bu mimariye göre bir işlemci üretebilir, pazarlayabilir…
Kendi ihtiyaçlarına göre kullanabilir…
Herkese açık…
Tasarım, yazılım…
HERKESE açık…
Kullanacağın yere göre ÖYLE bir tehlike ki…
Alooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo…
ASELSAN’dan söz ediyoruz…
Milli güvenlikten.

Kusura bakmayın arkadaşlar, gerçekten çok kötüyüm…
Çok kötü.

>>> in rio pro dubio <<<