Yes sir, psikoloji is everybody’s business

Yarına…
Kısmetse…
Biraz psikoloji üzerine söyleşelim…
Yok siyaset, yok demek isterdim korona…
Ama var…
Yarına kısmetse.

Bu gemi mi?
😊
Bismarck ismi…
Anneciğinin karnında dokuz ay nasıl durdun?
Bekle!

*

Haaa Amazon, teknolojik değerler. BASTIR Çin. 20 sene ARTI EKSI gerçi bilmiyorum Çin!?

Nisâ Suresi – 58 . Ayet Tefsiri

﴾58﴿
Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte, her şeyi görmektedir.

Çocuktum…
Çocukluğumdan beri annemden duyarım, O da dedesinden…
Nihayet buldum:

“Sarı Tehlike
28 Ağu 2006, Pazartesi

1969 yılında Avrupa Konseyi üyeliğine seçildiğim zaman çevre konusunun ne kadar önemli olduğunun farkında değildim. Kendi kendime Avrupalılar bütün sorunlarını halletmişler de çevre kirlenmesi gibi fantezi işlerle uğraşıyorlar diye düşünmüştüm. Daha sonra Çevre Komisyonu Başkanı olarak görev yaptım.. Bu komisyondaki çalışmalarım bana çevrenin korunması konusunun insanlığın en büyük problemlerinden birisi olduğunu öğretti.
Norveç’in Kuzey Kutbu’na yakın bir gözlem laboratuarı vardır. Burada dünyadaki iklim değişiklilerini araştırıyorlar. Dünya ısı ortalamasının 2-3 derece yükselmesi halinde, Kuzey Kutbu’ndaki buzulların eriyeceğini, deniz seviyesinin 7 metre yükseleceğini tahmin ediyorlar.
Laboratuarın duvarında, deniz seviyesinin 7 metre yükselmesi halinde Avrupa’nın, nasıl su altında kalacağını gösteren bir harita asılı duruyor. Bunu gördüğümüz zaman, dünyayı nasıl bir felaketin beklediğini müşahhas olarak anlıyorsunuz..
Sarı Tehlike başlıklı makale
Bundan 60-65 yıl önce Sarı Tehlike başlığıyla yazılmış bir makale okumuştum. Bu makalenin başlığını görünce duyduğum bir efsaneden(*) bahsedeceğini zannettim. Bu efsane şuydu:
“Kıyamet kopmadan önce bir dünya harbi çıkacak. Bu harbin sonunda sarı bir ırk bütün dünyayı istila edecek.” Bu efsanede bahsedilen Sarı ırk deyiminden nüfusu hızla artan Çin ve Japonya’nın kastedildiği söyleniyordu.
Ben de “Sarı Tehlike” başlıklı makaleyi bu efsaneden bahsedeceğini zannederek okumaya başlamıştım. Ancak bu makalede sarı tehlike” deyimiyle kastedilen şey, Çin’in ve Japonya’nın dünyaya yayılması değildi. Ormanların ve yeşilliklerin mahvolması ve dünyanın sapsarı bir kum çölüne dönmesi kastediliyordu. İşte sarı tehlike buydu.
Tarihte, Timurleng’in fillerinin Çubuk ovasında ormanlar içerisine saklandığını okumuştum. Konya’da 100-150 senelik yapılarda, civar ormanlardan kesilmiş lataların kapladığı çatıları görmüştüm. Bütün bunlar, üzerimize adım adım gelen sarı bir tehlikenin efsane değil bir gerçek olduğunu ispat ediyordu.
Osmanoğulları’nın batıya yürüyüşü
Çok kimse Osmanoğulları’nın İslamiyet’i yaymak için batıya yöneldiğini zanneder. Oysa gerçek başkadır.
Anadolu Selçuklu devleti döneminin en güçlü ülkelerinden birisidir. Bu devlet zamanla zayıflamış ve iktidar elden ele geçmeye başlamıştır. Tahta kim geçse kısa bir süre sonra başka birisi gelip onu devirmekte ve yerine oturmaktadır.
Konya’nın ileri gelenleri, buna bir çare ararlar. O tarihte yıldızı parlamakta olan Osman Gazi’ye bir heyet gönderirler ve ondan gelip Selçuklu tahtına sahip olmasını isterler.
Osman Gazi, heyeti dinledikten sonra şu cevabı verir:
“Biz o toprakları o kadar kötü kullandık ve istismar ettik ki, orası üzerinde yaşayanları bile geçindiremez hale gelmiştir.. Bu hale gelmiş topraklar üzerinde hiç kimse saltanat kuramaz.”
“Ben hem üzerinde yaşayan insanları ve hem de beni geçindirebilecek yerler arıyorum.” Osmanlı’yı Balkanlar’a yönelten şey de sarı tehlikeydi.
Son günlerde Anadolu’nun güzelim ormanları cayır cayır yanmakta ve yeşil kaybolmaktadır. Sarı tehlike ülkemizin başı ucunda beklemektedir. Vatanın savunması sadece uçakla, tankla tüfekle değil, yeşil örtüyü korumakla mümkün olacaktır. Diktiğimiz her fidan, gördüğümüz her ağaç, süngüsü elinde vatanı bekleyen bir Mehmetçik gibidir.“

https://www.yenisafak.com/yazarlar/cevdet-akcali/sari-tehlike-1254

Gel de SUS

Önce sosyalleştirdiler…
Bedava bedava…
Hüryaaa FaceBOK, Twitter falan…
Cebe kampanya…
Alıştırdılar…
Sonra…
Yasakladılar eş, evlat akraba…
İletişim oldu dijital…
Kontrolü daha kolay…
Tabii sığır başka insan başka…
Korona bokuna zehir ettiler hayati insanlara…
İnsanlar çıkınca sokaklara telaşlandılar.

DIKKAT DIKKAT DIKKAT

„Delta-Variante des Coronavirus breitet sich in China aus
AFP vor 54 Min.

Ein Corona-Hotspot in der ostchinesischen Stadt Nanjing hat sich auf fünf Provinzen ausgebreitet und auch Peking erreicht. Die Gesundheitsbehörden von Nanjing meldeten am Freitag insgesamt 184 Infektionsfälle, landesweit werden mindestens 206 Infektionen mit dem Hotspot in Verbindung gebracht. Zur Eindämmung ordneten die Behörden für hunderttausende Menschen Ausgangsbeschränkungen an.“

https://www.msn.com/de-de/nachrichten/panorama/delta-variante-des-coronavirus-breitet-sich-in-china-aus/ar-AAMKklS?ocid=msedgntp

*

Şerefsiz adiii

“ AFP
Biden: „Wir haben eine Pandemie der Ungeimpften“
Dauer: 01:37 vor 7 Std.“

https://www.msn.com/de-de/finanzen/top-stories/biden-wir-haben-eine-pandemie-der-ungeimpften/vi-AAMJugv?ocid=msedgntp

Die Angst vor Gelbwesten in ganz Europa
Tobias Kaiser vor 5 Std.

Der Braunkohletagebau von Turow ist eine von vielen Förderstätten in Polen. Doch die Bürger der Kleinstadt sind wütend. Sie demonstrieren, weil sie um ihren Arbeitsplatz fürchten. Denn die Braunkohleförderung in der Stadt soll enden. Darauf dringt das Nachbarland Tschechien, wo der Abbau für sinkendes Grundwasser sorgt.“

https://www.msn.com/de-de/finanzen/top-stories/die-angst-vor-gelbwesten-in-ganz-europa/ar-AAMJ3tX?ocid=msedgntp

Onu bunu bırakın bir tarafa… DÜNYA çok sessiz, KORKTUM

Petrol 76 küsur…
Altın düz hesap 10 dolar kadar düşmüş…
Bir kolaçan etmeli ortalığı!

Ya düdüklere operasyonu…
Mutlaka öyle olmalı…
Hem altın hem petrol yükselse…
Acayip tehlike…
Bir 24 saat kadar izlemeli piyasaları.

Bir devin…
Kalkmış olabilir bilmem nesi…
En güzeli kapanışı beklemeli. Yok ya AB(D) verileri açıklamamlar…
Sanmıyorum…
Dur biraz bakayım.

YOK…
Hmmm???

„Philippinische Regierung zieht Kündigung von Militärabkommen mit den USA zurück
AFP vor 6 Std.

Der philippinische Präsident Rodrigo Duterte hat die Aufkündigung eines wichtigen Militärabkommens mit den USA endgültig zurückgezogen. Das sogenannte Visiting Forces Agreement (VFA) sei wieder „in vollem Umfang in Kraft“, sagte Verteidigungsminister Delfin Lorenzana am Freitag bei einer Pressekonferenz mit seinem US-Kollegen Lloyd Austin. Duterte hatte den geplanten Ausstieg bereits dreimal verschoben, zuletzt wurde das Abkommen im Juni verlängert. “

https://www.msn.com/de-de/nachrichten/politik/philippinische-regierung-zieht-k%C3%BCndigung-von-milit%C3%A4rabkommen-mit-den-usa-zur%C3%BCck/ar-AAMJfCK?ocid=msedgntp

Coğrafya, coğrafya!

*

😊

Devlet ile başa çıkamazsın arkadaş çıkamazsın, devlet devletse başa çıkamazsın AMA “hayatlarını kaydırırsın”

Anonymos…
Hatırladınız mı?
😊
Ya vallahi billahi…
Gülsem mi ağlasam mı?

Ulan ayakta bile duramıyor be!

Askerliğin en temel kurallarındandır…
Neredeyse birinci kuralı diyebilirim…
Sürünmek, emeklemek…
Yürümek…
Hepsi için birkaç saniye…
Bir vaziyetten diğerine…
En güzeli salise…
Search and Destroy…
Ögende gel.

*

„Jetzt auch Plagiatsvorwurf gegen Laschet: CDU-Kanzlerkandidat gesteht Fehler ein
30 Juli 2021 12:40 Uhr

Nach den Plagiatsvorwürfen gegen Annalena Baerbock kam es nun auch zu solchen gegen den CDU-Politiker Armin Laschet. Der Unions-Kanzlerkandidat sprach selbst von einem Fehler und bat um Entschuldigung. Bei Umfragen liegt Laschet nun hinter dem SPD-Kandidaten Olaf Scholz.“

Ehmmmmmmmmmmmmmmmm…
Ne demişti Önder?

https://de.rt.com/inland/121550-nach-plagiatsvorwurf-auf-twitter-laschet/

TAMAMMM…
Susutum