Biliyorum

Yurtdışında az sayıdayız…
Ama…
Gitmek, oy vermek görevimiz.

Hani bakma…
EMINIM…
Bu seçimler haybeye, sonuç önceden belli…
Dostlar alışverişte görsün misali…
Yine de görevimiz.

Ama…
Gün gelir eline silahı almak zorunda kalırsan…
İşte O zaman sakın ola ki kaçma!


Sayın ÖNDER GÜRBÜZ,
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın oy kullanabilmeleri için “Yurtdışı Seçmen Kütüğü”ne kayıtlı olmaları zorunludur.
Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ndeki kayıtlar 2 Mayıs 2018, Çarşamba günü Türkiye saati ile 08.00’de www.ysk.gov.tr adresinde ilan edilecek olup, 12 Mayıs 2018, Cumartesi günü Türkiye saati ile saat 17.00’de kaldırılacaktır.
Sözkonusu ilan süresince vatandaşlarımızın www.ysk.gov.tr adresindeki “Yurtdışı Seçmen Sorgulama” sayfasından Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleri gerekmektedir. 12 Mayıs 2018 tarihinden sonra yapılacak başvurular Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu ve Başkonsolosluğumuzca kabul edilmeyecektir.
Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’nde ismi bulunmayanlar ile kayıtlarında düzeltme veya yerleşim yeri değişikliği yapmak isteyen seçmenlerin, askı süresi içinde (2-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında) Başkonsolosluğumuza şahsen başvurmak suretiyle adres beyanında bulunmaları ve Adres Beyan Formu doldurmaları gerekmektedir. İlan edilen Yurt Dışı Seçmen Kütüğü’ne, seçmen niteliğini taşıyan vatandaşlar sadece kendileriyle ilgili olarak itirazda bulunabilirler.
Başkonsolosluğumuz 30 Nisan – 12 Mayıs 2018 tarihlerinde her gün 09.00-16.00 saatleri arasında, tatil günleri (1 Mayıs, 10 Mayıs) ve hafta sonu (5 Mayıs, 6 Mayıs ve 12 Mayıs) dahil olmak üzere, müracaat eden seçmenlerin adres beyan formlarını almak üzere açık olacaktır. 12 Mayıs Cumartesi günü müracaatlar saat 16.00’ya kadar alınacaktır.
Hafta sonu ve tatil günlerinde adres beyan işlemleri dışında başvuru alınmayacaktır.
Saygıyla duyurulur.
En iyi dileklerimizle,
Frankfurt Başkonsolosluğu