Canim yazmak istemiyor, moralim. Gelemiyorum üzüntüye

Hap dudağım benim…
Kiraz dudaklım.

YEMINLER…
Bil bakalım neden yayınlarım?

ASKERLİK YEMİNİ

BARIŞTA VE SAVAŞTA, KARADA, DENİZDE VE HAVADA
HER ZAMAN VE HER YERDE
MİLLETİME VE CUMHURİYETİME
DOĞRULUK VE MUHABBETLE HİZMET,
KANUNLARA VE NİZAMLARA VE AMİRLERİME
İTAAT EDECEĞİME VE ASKERLİĞİN NAMUSUNU,
TÜRK SANCAĞININ ŞANINI CANIMDAN AZİZ BİLİP
İCABINDA VATAN, CUMHURİYET VE VAZİFE UĞRUNDA
SEVE SEVE HAYATIMI FEDA EYLEYECEĞİME
NAMUSUM ÜZERİNE AND İÇERİM.

POLİS YEMİN

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, Atatürk İlke ve İnkılaplarına Anayasada ifadesi bulunan Türk
Milliyetçiliğine sadakatla bağlı kalacağıma Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını Milletin hizmetinde
olarak, tarafsız ve eşitlik ilkelerine, bağlı kalarak uygulayacağıma, Türk Milletinin, Milli, Ahlaki,
İnsani, Manevi ve Kültürel değerlerini benimseyip, koruyup bunları geliştirmek için
çalışacağıma, İnsan Haklarına ve Anayasanın Temel İlkelerine dayanan, Milli, Demokratik, Laik
bir Hukuk Devleti olan, Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarımı bilerek, bunları
davranış halinde göstereceğime namusum ve şerefim üzerine yemin ederim

ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİNİN YEMİNi

12.01.2011 20:01
“Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun Tasarısı” TBMM’ye sunuldu. 80 maddelik bu yasa tasarısıyla Anayasa Mahkemesi’nin statüsü yeniden düzenleniyor ve “2949 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun” yürürlükten kaldırılıyor.

Tasarının birçok önemli maddesi olmakla birlikte, bize göre en önemlisi ve dikkat çekeni, Anayasa Mahkemesi üyelerinin göreve başlayabilmek için koşul olan “ant (yemin)” metninde yapılan değişikliktir. Tasarının 9. maddesinde yapılan düzenlemeye göre, üyeler görevlerine başlamadan önce, maddede yazılı devlet görevlileri önünde aşağıdaki andı içeceklerdir:

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını koruyacağıma; görevimi doğruluk, tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde, her türlü etki ve kaygıdan uzak olarak Anayasanın dayandığı temel ilkelere uygun hukuk anlayışı içinde, sadece vicdanımın emrine uyarak yerine getireceğime namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

Metni okuyanlar “Ne var bunda, Yüksek Mahkeme üyelerine yaraşır bir yemin metni” diyebilirler. Ancak, işin aslı eski metinle karşılaştırınca ortaya çıkmaktadır. Halen yürürlükte bulunan 2949 sayılı Anayasa Mahkemesi Yasası’nın 7. maddesinde şu metin bulunmaktadır:

“Türk milleti tarafından demokrasiye âşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını koruyacağıma; görevimi doğruluk, tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde, sadece vicdanımın emrine uyarak yapacağıma, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”

İki metin arasındaki önemli fark, yürürlükteki metnin girişindeki nitelemedir. Bu nitelemeye göre, Anayasa Mahkemesi üyeleri, “Türk milleti tarafından demokrasiye âşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olunan” Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı korumaya ant içmektedirler.

Bu niteleme, Anayasamızın, 176. madde uyarınca, Anayasa’nın dayandığı temel görüş ve ilkeleri belirten ve Anayasa metnine dahil olan başlangıç bölümünden aynen alınmıştır. Gerçekten başlangıç bölümünde, Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığını ve Yüce Türk Devleti’nin bölünmez bütünlüğünü belirleyen bu Anayasa’nın, “Türk Milleti tarafından, demokrasiye aşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet ve tevdi olun(duğu)” yazılıdır.

https://odatv4.com/anayasa-mahkemesi-uyelerinin-yemin-metni-neden-degisiyor–1201111200.html

Cumhurbaşkanı Yemini (Türkiye)

“Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”

AVUKATLIK YEMİNİ VE METNİ

“Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma namusum ve vicdanım üzerine andiçerim.”

HAkimler ve savcilar

Memurluk

Bende YEMINLIYIM…
Hem bir bilişimci olarak HEM…
Bir Atatürk milliyetçisi olarak