Haaa jeton galiba şimdi düştü

1. Seneye gerçekleşecek seçimleri hep aklinizin bir köşesinde tutun. Söz vermişti, askerler Amerika’ya geri dönecek, bu saçma, pahalı mücadele bitecekti, kendi sözleri.
2. Tayyipistan KESIN Amerika – Rusya izni ile Suriye’ye girdi. Peki Rus’un, Amerikalının bundan menfaati ne?
a) Trump sözünde duracak asker geri dönecek. Amerikalı Ortadoğu’dan çekilmez, geçenlerde yazdım Suudi köpekler, yine özel paralı Amerikalıları, YPG’yi yazdım, anlattım. Binlerce casuslar, istihbarat çalışanları çabası, yani Amerika bölgede!
Sonra şimdi öğrendim…
b) 1000 kadar Amerikan askeri (80 Km geriye çekilecekleri söylenmekte) hala Suriye’de, hani Tayyip topçusu bombaladı iddiası duruyor ortada, Amerikan askerine BIR, tekrar 1 kilometre kadar yakınına düşmüş top mermileri, YPG’lilerin üstüne. Bir iddia daha duruyor ortada, ispatlanamadı ama Trump’in başını çok ağrıtıyor, azline bile gidebilecek bir süreç. Trump – Rus ilişkisi(!)
Batı medyasında Tayyipistan AMA ÖZELLIKLE Kahpedoğan işgalci olarak gösterilirken…
Mücadelenin bir terör oluşumuna karşı değil, Kürt halkına karşıymış gibi gösterilen bir durum ile karşı karşıyayız. ANCAK bir parantez açmak durumundayız, NIHAYET kimi CIDDI yayın organında dile getirilir oldu; bölgede emperyalist güçlerin desteklediği oluşumlardan söz ediliyor, nihayet, nihayet. Bu tespit çok önemli, çok, en azından entel – dantel geçinen Avrupalıların dikkatinden kaçmayacaktır.
Gelelim Rus’a, İran’a. Esad’ın destekçilerine…
Esad’a, ona muhalif, silahlı muhalif Kürtler, ki PYD-YPG’de bunlara dahil…
Bu durumda, Amerikan desteğini “kaybetmiş” olmanın ve Tayyip ordusunun teknolojik ve ağır silah, özellikle hava destekli mücadelesine karşı koyamayacakları meydandayken…
Kalan tek seçenekleri var ortada, Esad’a yaklaşmak. Bu bilinçli olarak Trump ve stratejistleri tarafından istenilen, arzu edilen bir durum mudur bilemem ama eğer hakkındaki iddialar doğruysa en azından bir olasılık olarak karşımızda durmaktadır.
Kısacası, Kürtler > dışında < sivil halkı kast ediyorum ki AYRIM yapıyorum Esad’a karşı mücadele verenler, Tayyip itinin yanında olan paralı askerler VE PKK-PYD-YPG arasında…
Bir Win – Win durumu var ortada. Tayyip sözünde durmuş olacak Trump gibi, “güvenli bölge” oluşturacak, aslında kaçak petrole, altın ticaretine devam meselesi, Esad ve müttefikleri kontrolü tekrar sağlamış olacak. “Güzel” bir çözüm doğrusu(!)
Ölenler olmasa, yıkım, kan, göz yaşı!

Bir hatırlatma; yarına piyasalar gösterecek gerçekleri…
Eğer gözle görülür, his edilir bir değişiklik olmasa…
ANLA!

Not: daha açık ve kimi bilgileri yazamıyorum…
Viran olası hanede evlad-ü iyal var!