Aslı böyle değil ama Hedefi şaşıranı HAYAT cezandır. Kaç FIRSAT geçti elinize öldüremediniz, beceriksizler

Übersicht mit KI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012 yılında Ak Parti Gençlik Kolları Kongresi’nde yaptığı „dindar ve kindar bir nesil“ yetiştirme hedefi, Türkiye’nin eğitim ve toplumsal vizyonunda derin tartışmalara yol açan tarihi bir ifadedir. Bu kavramın detayları şu başlıklar altında özetlenebilir: [1, 2]

  • İfadenin Kökeni: Şubat 2012’de partisinin kongresinde „Dindar nesil yetiştireceğiz. Kimse kusura bakmasın…“ diyerek başlattığı bu vizyon; kısa süre sonra dindar, vatanına ve değerlerine bağlı ancak kendisine ve ülkesine yapılan haksızlıklara karşı sessiz kalmayan, hak arama bilincine sahip bir gençlik tarifiyle „kindar ve dindar nesil“ söylemine evrildi.
  • Eğitim Politikalarındaki Etkisi: Bu ideoloji, AK Parti’nin eğitim politikalarının merkezine yerleşti. İmam Hatip liselerinin yaygınlaştırılması, seçmeli din dersleri ve öğrencilerin zorunlu veya yönlendirmeli olarak dini içerikli eğitim programlarına yönlendirilmesi bu projenin en somut adımlarından biri oldu.
  • Toplumsal Kutuplaşma ve Muhalefet: Muhalefet partileri ve sivil toplum örgütleri (örn: ÇYDD); bu anlayışın eğitim sistemini dinselleştirdiğini ve demokratik, laik, bilimsel eğitim ilkelerine zarar verdiğini savunarak projeye sert eleştiriler yöneltti.
  • Güncel Yansımalar: Türkiye’de değişen eğitim müfredatları ve projeler, bu temel „kindar ve dindar nesil“ hedefinin sürdürülmesi olarak yorumlanırken, siyasette ve toplumsal hayatta laiklik ile din eksenli yaşam arasındaki gerilimi diri tutan en temel tartışma konularından biri olmaya devam etmektedir

“Kindar ve dindar” Recep Tayyip Kahpedoğan – Google Suche

http://www.gurbuz.net/Yeni/Screenshot%202026-05-18%20161532.png

Bursa’da BUGÜN vesaire ve FOSSAT neredeyse eminim, nerenize NE soktuğumu bir bilsem

😉

Schreibe einen Kommentar