Biliyorum eylem hazırlığındasınız, ikisi yakalandı geçenlerde…
AMA…
Allah var yukarıda, YALAN söyleyip insanları kandırmayın…
Kayyum belası sadece Güneydoğu illerinde değil, anlattım değil mi bu KAHPELER her yerde para peşinde. AKP, Akçeli işler…
İnsanları aldatmayın!

“Kürt kentlerindeki kayyum rejimi, hafıza kırımı, asimilasyon ve Türkleştirmenin yanı sıra ciddi bir rant döngüsünü de kurdu. Sadece Kayapınar Belediyesi bile bunu anlamaya yetiyor.



Türk devlet kodlarına uygun olarak belediyelere atanan kayyumlar, büyük bir yolsuzluk ve talana da imza attı. Bugünden itibaren bu rant döngüsünden yararlanan bazı firmaları ve nemalandıkları miktarları ifşa ediyoruz.



Kayyum atamaları son derece planlı, ideolojik bir hamle olup Kürt kentlerindeki yerel yönetimleri merkezi devletin uzantısı haline getirme çabasının da önemli bir parçasıdır. Türk kentlerinde görevden alınan belediye başkanlarının yerine yine meclis içinden seçilmiş bir kişi atanırken, Kürdistan’da görevden alınan belediye eşbaşkanlarının yerine vali ve kaymakamlar doğrudan devletin yerellerdeki temsilcisi olarak atandı. Kayyum sonrası belediyelerin taşınmaz mülkleri haraç mezat işbirlikçilere peşkeş çekilerek satıldı ve sadece 2 yılda belediyeler yine borç batağı içine itildi. Kayyumların hizmette değil, rantta yarıştıkları Sayıştay raporlarıyla da ortaya döküldü. Kayyumların genelinde kaideleşen “pazarlık usulü” ihale yöntemi, kimi kayyumlarda açık ihale usulünün istisnalaşması ve hatta hiç başvurulmaması noktasına vardı.


…“

Ya neresinden bakarsan bak…
Neresinden tutarsan tut…
İki ucu, ortası…
Her yeri boklu değnek…
AKP demek!

##########################################
Ve kapanış…
Konuşuyor rakamlar, konuşuyor…
Tayyip pezevenginden daha çok bağırıyor…
ANLAYANA!

19:00 / 17:00

Dolar 5,52
Euro 6,27
Çeyrek altın 376,36
Borsa 92120
##########################################