😊 Bakma güldüğüme, ACI BIR tebessümdür bu. Hani o beş soru, yeridir VE Allah var yukarıda, bilmezsin tabii beni AMA YEMINLE doğru. Evet, örneğin Filistin… Yeri ve zamanıdır…

Söyle ey kulum, ömrünü ne ile, nasıl tüketin?
– Rabbim mücadele ile

Söyle…
Gençliğini nasıl tükettin, inançların yolunda mı yoksa nefsini doyurmaya mı harcadın?
– Allah’ım sen beni benden iyi biliyorsun! Nefsim ile uğraşmadım değil AMA sen bizi böyle yaratmadın mi? Kadın hayatımda önemli bir yer aldı, evet içki. Bir, iki kumar ancak gençliğimden beri biliyorsun ne için uğraştığımı, SEN biliyorsun bunu!

Söyle kulum bana ahir ömründe edindiğin mal – mülk helalden midir yoksa haramdan mı?
– İğnenin ucu ile kuyu kazdık, senin bağış ettiğin akil ile, bilgi ile edindik edindiklerimizi. Helal Allah’ım helaldir bildiklerin.

Ve cevap ver bana bu mal – mülkü nerede ve ne için harcadın?
– Harcamadım, benden sonra gelecek olanlar için muhafaza ettim. Taş üstüne taş koymaya çalıştım Allah’ım. Bu yaşamadım ve yaşatmadım anlamında değildir, elimden geldiğince muhtaca el uzatmaya çalıştım. Biliyorum daha fazla yapabilirdim ama sürekliliği daha önemli saydım, senede bir kez değil önüme gelen her fırsatta paylaşmaya çalıştım.

Bildiğinden sorumlusun ey kulum, söyle bana bildiğin yolda, ilmin ile ne ile muamele (amal, amel, işlem) ettin?
– OKU diye emir edersin, okudum ve doğru bildiğimi öğretmeye çalıştım. Burada da sürekliliğe önem verdim AMA ne laf anlatabildim ne söz Rabbim.