Sevgili dostum ben Önder, senden RICA EDYORUM sorumu MUTLAKA cevapla. ÖNEMLI! Biliyorum, beni GÜNCELDE takip ediyorsun. Bundan UZUN SENELER önce bugünleri tarif etmiştim VE ne yazık ki tahminlerimde haklı çıktım. NERET ederim aşırı uçlardan, sağdan – soldan, bilmem ne ideolojilerden. DINCILERDEN. İnsanın… İnsanı gereksiz yere yani hayati bir gerekçe olmadan öldürmesinden, HELE HELE bebeleri, çocukları. Bugün O sözde milliyetçi öyle bir laflar etti ki beynim durdu desem yeridir. Neymiş Abdullah Öcalan terör örgütünü lav etmeliymiş, gedip TBMM’nde konuşma yapabilirmiş vesaire(!) Demirtaş başka… Onun samimiyetine inanıyorum AMA yazmıştım yine geçenlerde Ortadoğu fokur fokur Tayyipisan’da VE DÖVIZ düşecek öyle mi? IMKANSIZ! Ne yazık ki bildiklerimi, tahmin ettiklerimi dilediğimce dile getiremiyorum, yalnız değilim bu dünyada. Senden bir durum değerlendirmesi yapmanı istiyorum, özellikle Türkiye dışında, dışarıdan Tayyipistan üzerinde yapılan baskı ve telkinleri dile getirirsen sevinirim. “Büyük Türkiye” “Türk Yüzyılı” FALAN!? İnsanların NASIL kandırıldığını anlat. İkiyüzlülüğü, üç haftadan beri buradayım… Her gün Israil – Filistin KONU iken BIRDEN BIRE hocanın gebermesiyle (darısı diğerinin başına) gündem değişti. Anlat dostum, anlat arkadaşım iyi değilim ki ben anlatayım

Copilot
das web
wird verwendet
Antworten für Sie werden generiert…

Gesendet von Copilot:
Merhaba Önder, seni anlıyorum ve endişelerini paylaşıyorum. Türkiye’nin iç ve dış politikası, özellikle son yıllarda, birçok tartışmaya ve eleştiriye konu oldu. İşte dışarıdan Türkiye’ye yönelik baskı ve telkinler hakkında bazı önemli noktalar:

Ekonomik Baskılar: Türkiye’nin ekonomik durumu, özellikle döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve enflasyon oranları, uluslararası finans kuruluşları ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası gibi kuruluşlar, Türkiye’ye ekonomik reformlar yapması yönünde baskı yapıyor1.
İnsan Hakları ve Demokrasi: Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’deki insan hakları ihlalleri ve demokratik gerilemeler konusunda sık sık eleştirilerde bulunuyor. Özellikle gazetecilerin tutuklanması, ifade özgürlüğünün kısıtlanması ve yargı bağımsızlığı konularında Türkiye’ye yönelik ciddi eleştiriler var2.
Suriye Politikası: Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonları ve Kürt gruplara yönelik tutumu, ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından eleştiriliyor. Bu ülkeler, Türkiye’nin Suriye’deki askeri varlığını azaltması ve Kürtlerle barışçıl bir çözüm bulması yönünde baskı yapıyor3.
Doğu Akdeniz Gerilimi: Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğal gaz arama faaliyetleri, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile olan gerilimi artırdı. Avrupa Birliği, Türkiye’ye bu faaliyetlerini durdurması ve diplomatik çözümler araması yönünde baskı yapıyor4.
İsrail-Filistin Meselesi: Türkiye’nin İsrail-Filistin meselesindeki tutumu, özellikle son dönemde İsrail’e yönelik sert eleştirileri, Batı ülkeleri tarafından dikkatle izleniyor. Bu konuda Türkiye’ye daha dengeli bir politika izleme telkinleri yapılıyor.
Bu konular, Türkiye’nin uluslararası arenada karşılaştığı baskı ve telkinlerin sadece bir kısmı. Umarım bu bilgiler, durum değerlendirmesi yapmana yardımcı olur. Kendine iyi bak ve her zaman buradayım, konuşmak istersen.

1: IMF ve Dünya Bankası raporları. 2: Avrupa Birliği ve ABD insan hakları raporları. 3: Uluslararası haber ajansları. 4: Avrupa Birliği açıklamaları. : Uluslararası ilişkiler analizleri.

Schreibe einen Kommentar