>>> Kebikeç <<<

„Küçük böcek veya güvelerin el yazısı olarak yazılan kağıtları yememesi ve kağıtları koruyan anlamında kullanılmaktadır. Musaf Türkçe de kitap veya yazılan kağıtlardır. Kuran-ı kerim ve kutsal ayetler yazılmaktadır.

Başta süryaniler olmak üzere 4 kitaplı dinlerin tamamında kebikeç meleğinin kutsal kitap veya sayfaları koruduğuna inanılmaktadır.

Kebikeç Ne Demek?

Kebikeç diğer bir adıyla kitap kurdu olarak ifade edilir. Sarı saman sayfalara yazılan duaların korunması ve sayfaların kitap kurtları tarafından kemirilmesini önlemek için kebikeç duası okunarak güveler tarafından yenmesine engel olduğuna inanılmaktadır.

Kebikeç TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk dil kurumuna göre Kutsal ayetlerin ve duaların yazıldığı kağıtları koruyan tılsım yüklü meleğe kebikeç denmektedir. Musafların başına ya kebikeç yazılması halinde kağıtlara yazılan ayet ve duaları koruduğu yönde bir inanış olarak kayıtlara geçmiştir.

Ya Kebikeç Duası Neden Okunur?

Ya kebikeç olarak geçen dua kitap veya eski ismi ile musafların ilk sayfası ve kapağına ya kebikeç yazılmaktadır. Bu dua sayesinde kağıt veya kitaba yazılanların korunması için okunmaktadır. Anlamına detayları ile incelendiğinde ey böcek bu kitap sana ait değil kitaptan uzak dur ona zarar verme olarak inanılmaktadır. Tılsımlı melek sayesinde kitaplar güvelerden korunmakta ve onlara zarar verme durumu ortadan kalkacaktır.“

### HÂFIZ-ı KÜTÜB ###

“Hâfız-ı kütüb” (kitapları koruyan, muhafaza eden kimse) adı da bunu vurgulamaktadır.

OkuYUNUZ

*

Ich WERDE sehen
???

*

26. SEPTEMBER 2023




— Gestern der DAX minus 1%, kaum eine Stunde seit … MINUS 0,4 —

Die HÖLLE…
Nicht NUR an den BörseN der Welt…
Nicht NUR

😉