AES, RSA ise en az alti binlik (Tavsiyem 15400) bir anahtar gerek ama AES denince, ECB, CBC, CFB, OFB, CTR, AES – XTS (XEX) ne demek? 128 mi, 192 mi, 256 mi yoksa 384 bitlik mi? Hangisini kullanmam gerekir?

Dolar 4,58 Euro 5,35

Güvenlik…
Tarzan’ca ile olmaz!
NOKTA

Anlatmışımdır SADECE devletler için çalışan şirketleri, duruma özel geliştirdikleri çözüm önerilerini.
Ve yine harcamaya hazır olduğun vakit ve nakit oranında hiçbir sistem “yoktur ki” eninde sonunda deşifre edilemesin. Hatırlı okuyucularım belki bilirler, eskiden kendim için iki gram akıl sahibi derdim, bir yere gidip – geldim bu oranı iki buçuğa çıkardım…
İngilizceye karşı tutumum bilinir…
Yıllar oluyor ki İngilizce konuşmadım, okul ve meslek İngilizcesi. Gördüm ki gittiğim yerde siyaset bile konuşup, derdimi anlatacak, anlayacak kadar Tarzan’ca bir İngilizce bilgisine sahipmişim. Benim İngilizcem validenin Almancasına benziyor, çat – pat. Birinci nesil Türkler için kabul edilebilir bir durum AMA onlardan sonra gelenler için değil.

Bunun gibi GÜVENLIK dediğin Tarzan’ca ile olmaz. “Demode” olmuş, güvenliği çoktan çözümlenmiş bilgiler ile (https gibi) kafanızı karıştırmanın bir anlamı yok. Bu yüzden sadece kullanmanız gerekenler ile yetineceğim. Bunlar bile DIKKAT…
SADECE beli bir noktaya kadar korur, koruyabilir sizleri. Unutmayın ki muhatabınız DEVLET!

Anlatmışımdır…
ISRAIL sağ olsun, İsrailli bilim insanlarını…
Özel teşebbüsü…
>>> Cep telefonlarınız bir numaralı düşmanlarınız! <<<
Her yönden ya her yönden. Nerede çokluk orada …!

Bu durum bir taraftan kötüyken, sizler için iyi. Saklanmanız, iletişim kurmanız açısından ideal bir durum. Koskoca ormanda belli bir ağacı aramak gibi, mesela internet üzerinden iletişim(!)
Ve yine dönüp dolaşıp ayni noktaya geliyoruz, örgütlenme şeklinize. Hiyerarşik yapılanmanıza. Dediğim gibi belli başlı terör örgütlenmelerinin yapılanması faydalı olabileceği gibi yeraltı dünyası da bize bu konuda güzel birer ipucu verir. Neticede köşe kapmaca, kedi ile farenin meselesi(!)

Yazılımınıza bağlı, kullandığınız programa. Ayrıntılarına girmeyeceğim…
AES denince…
AES-CBC…
Bazen, nadiren AES-CFB…
SADECE bilginiz olsun diye, SADECE…
Streaminig şifrelemesidir, iki çeşidi vardır. ILLE bu yöntem ile şifreleyeceksiniz diğerini hiç anmayacağım kullanacağınız yöntem AES-CTR olmalıdır!
NOKTA

VE GELELIM KONUNUN BAMTELINE

Şifreleme yöntemi ne kadar yüksek olursa o kadar iyi…
AMA…
Ya bedeli?
Her şeyin bir bedeli vardır, her şeyin…
Burada en başta hız bedel olarak ödemeniz gereken olacaktır. Şifrelediğinizin büyüklüğüne göre şifreleme ve deşifre o kadar zaman alacaktır. Güvenlik söz konusu olduğunda…
Hızın ne önemi kalabilir???!

VE YINE…
Bilişimde, kendini sadece bir yönteme emanet etmek aptallıktan öte bir IHMALDIR ve burada ödenecek bedel ağır olabilir. Anlayan anladı beni. Genel olarak GÜVENLIK birçok değişik yöntemin toplamından meydana gelir!!!
KOCAMAN bir NOKTA

AES-XTS (XEX-Based Tweaked-Codebook Mode with Ciphertext Stealing) 2007 yılında uluslararası kurul tarafından kabul edildi. Yani en “yenisi”
Ve bugüne kadar deşifre edildiğine dair bir haber çıkmadı. 384 bitlik bir şifrelemedir….
Dün bir kuş vardı hani bir haber uçurdu…
O yazılım XEX yöntemini kullanmaktadır. AES – XEX, 384 bitlik kasalar oluşturur.

Ve son olarak bir hatırlatma:

http://www.usbsafeguard.com/download.html

4 GB’ye kadar flash diskler (USB) için ÜCRETSIZ. 4GB bilgi demek kardeşim, salt bilgi…
Çok büyük bir orandır benden söylemesi.

VE Microsoft sitemi kullananlar için, beleklerin veya sabit diskin XTS şifrelenmesi:

https://blogs.technet.microsoft.com/dubaisec/2016/03/04/bitlocker-aes-xts-new-encryption-type/

oku